FAQ

Wat is Sfuso?

Wij zijn een online vegan supermarkt. Natuurlijk hebben wij nog niet alle producten die bij de gemiddelde supermarkt in de schappen liggen, maar wij zijn wel druk aan het werk om zoveel mogelijk nieuwe producten toe te voegen.

Wat doet Sfuso?

Wij bieden natuurlijke, vegan, en milieuvriendelijke producten voor thuis. We proberen alle benodigdheden te dekken, van zeep en wasmiddelen tot maaltijden en gedroogde nootjes en sauzen. We proberen een zeer brede veganistische selectie aan te bieden. Al onze non-food producten zijn volledig vegan.

Waarom Vegan?

Om mee te beginnen: onze webshop is voor vegans en non-vegans! Wij proberen het alleen zo makkelijk mogelijk te maken om al je natuurlijke, vegan, milieuvriendelijke, en lokale producten op een plek aan te bieden. Heel veel producten hebben alleen maar dierlijke ingrediënten omdat dit veel goedkoper is. Hier zijn wij erg op tegen, en wij bieden producten aan die minstens zo goed zijn, en vaak nog veel beter. 

Is al jullie wijn vegan en natuurlijk?

JA! :)

Wat bedoelen jullie met vegan & natuurlijke wijn?

Natuurlijke wijn wordt biologisch gekweekt (biodynamisch, gebruikmakend van permacultuur of iets vergelijkbaars) en gemaakt (of liever "getransformeerd") zonder iets toe te voegen of te verwijderen in de wijnkelder. Er worden geen toevoegingen of verwerkingshulpmiddelen gebruikt en 'ingrijpen' in het natuurlijk voorkomende fermentatieproces wordt tot een minimum beperkt. Ook kiezen wij wijnen uit die gemaakt worden zonder dierlijke producten en of ingrediënten. Vaak krijgen wijnen door deze geheel natuurlijke methode hele unieke uitgesproken (nieuwe) smaken, maar sommige wijnhuizen kiezen ervoor om de smaken wat meer traditioneel te houden. Voor meer vragen en ook wijnproeverijen kun je ons emailen op info@sfuso.com 

Wanneer was de lancering van Sfuso?

Het eerste plan was om in februari / maart te beginnen en om in juni goed van start te gaan. Vanwege de huidige omstandigheden (COVID-19) moesten we echter uitstellen en hebben we veel gesprekken gehad of we überhaupt moesten starten. Na lang wikken en wegen hebben we ervoor gekozen om door te gaan, zij het in een iets andere vorm. Maaltijden toevoegen ter ondersteuning van lokale restaurants en een speciale bezorg service voor diegene die het juist nodig hebben. 

Wanneer is het ophaalpunt open?

Bij uw bestelling kunt u aangeven wanneer u uw bestelling komt afhalen. Dit is wanneer we open zijn! We proberen zo efficiënt mogelijk te werken en staan ​​open voor service als er pakketten worden opgehaald.

Kost bezorging meer?

Alle bestellingen boven de €30 worden gratis bezorgd, de kosten zijn afhankelijk van waar u woont. We proberen dit zo efficiënt mogelijk en natuurvriendelijk te houden door zoveel mogelijk fietsers te gebruiken. Voor Amsterdam kan de bezorging tussen €2-5 kosten.

Zijn al je producten natuurlijk? Biologisch? Waarom hebben niet alle producten het certificaat?

We proberen te werken met zoveel mogelijk biologische producten. Maar ook bij kleine ambachtslieden, micro-producenten, kleine boerderijen, en dit is nu juist de oorzaak van het probleem. Veel van deze producenten maken producten die volledig natuurlijk en eerlijk zijn, met liefde voor het behoud van de natuur. Ze zijn echter niet bereid of kunnen de kosten die gepaard gaan met het verkrijgen van de benodigde certificaten niet betalen. Dus ja, we zouden zeggen dat deze producten zo gezond en natuurlijk zijn als maar kan. Maar volgens de wet kunnen ze de certificaten niet hebben. Daarom proberen we onze klanten zoveel mogelijk te informeren over onze producten en producenten in onze blog en op sociale media.

Wat is onze filosofie?

"Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen". Brundlandt Commissie.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling aankomt?

Voor onze maaltijden hebben we ze normaal gesproken binnen 2-3 dagen klaar. Onze boodschappen zijn 1-3 dagen klaar. Hetzelfde geldt voor ophalen. Natuurlijk, als je vragen hebt of als je het SNELLER wilt hebben, neem dan contact met ons op om te zien wat we kunnen doen om je te helpen.

Met welke restaurants werk je?

Covid-19 was absoluut vreselijk en veel van onze vrienden in de horeca hebben geen werk of geen werk. Daarom zijn we bij elkaar gekomen om u deze service aan te bieden. De restaurants en winkels waar we tot nu toe mee samenwerken zijn: Thai Food (voormalig eigenaar van Song Kwae Thai Restaurant 1995 - 2020), Capricho Cafe Amsterdam, Korea Restaurant sinds 1983, La Branche Wijn sinds 1998, en The Wine Guy.

Kan ik ook voor Sfuso koken en het aanbieden?

Als je gepassioneerd en professioneel bent, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen. We staan ​​altijd open om te zien hoe we kunnen helpen. Stuur ons een e-mail op info@sfuso.com

Doet u ook aan catering?

We leveren wel maaltijden en producten voor evenementen. En we kunnen ook catering verzorgen. Binnen ons team hebben wij veel ervaring met het verzorgen van zowel grote als besloten evenementen. Stuur ons een e-mail op info@sfuso.com

We willen Sfuso producten op kantoor kunnen we bestellen?

Ja! We bezorgen absoluut op kantoor en we hebben ook speciale pakketten voor vers fruit, brood en groenten. (oh en wijn!). We maken het uw kantoor zo veel gemakkelijker om gezond en milieuvriendelijk te zijn. Stuur ons een e-mail op info@sfuso.com