eerlijke boodschappen, natuurlijke verzorging, lokale producten

over ons

Het idee van Sfuso begon in Italië. Het kan in Italië in vele vormen gevonden worden. Sfuso-wijn is één van de geliefde Sfuso producten. Het idee is simpel: hervul uw fles wijn met eenvoudige, maar heerlijke lokale wijn of laat uw lege flessen voor u bijgevuld worden. Ook op pasta en olijfolie wordt het sfuso-concept toegepast in Italië: er zijn veel winkels die pasta onverpakt en in bulk aanbieden voor geweldige prijzen. Dit is wat Sfuso betekent: onverpakt en bulk. En dat gaan we in Nederland aanbieden. 

Onze Visie

Wij geloven in eerlijke en duurzame producten. Producten die staan voor kwaliteit en zijn gemaakt met liefde en passie. Dus geen extra zout of suiker in de jam, omdat dit goedkoop is, of alcohol en parabenen in verzorgingsproducten, omdat je er dan veel meer van kunt maken, maar pure producten zonder onnodige poespas. Wij willen producten aanbieden die optimaal zijn voor de gezondheid van de mens en die daarbij het welzijn van dieren en de planeet niet schaden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om al onze producten te selecteren op duurzaamheidscriteria en enkel verzorgingsproducten aan te bieden waar geen dier aan te pas komt.

De definitie van Sfuso is ‘onverpakt’, of ‘bulk’, maar misschien nog belangrijker zijn de Sfuso waarden: de passie voor de producten, de focus op lokale producten en de eerlijke prijs voor zowel de consument als de producent. We willen zo biologisch en natuurlijk mogelijk zijn, met zo min mogelijk plastic en afval. 

Onze drie kernpunten

Lokaal. Wij willen het makkelijk maken om natuurlijke lokale producten (uit Amsterdam en omstreken) te kopen van lokale producenten. Door samen te werken met lokale producenten kunnen wij de kwaliteit en versheid van de producten waarborgen. Daarbij helpen wij op deze wijze kleine producenten en ondersteunen wij de vitaliteit van onze planeet door onnodig transport te vermijden.  

Gemak. Eén winkel waar alle mooie, lokale producten gemakkelijk te vinden zijn. Kleinschalige lokale producenten zijn vaak lastig te vinden doordat zij niet de middelen hebben om hun marketingcampagnes zo groots aan te pakken als de grote jongens. Hierdoor missen consumenten zoveel moois. Wij willen dit probleem oplossen door de producten van kleinschalige producenten te bundelen in één webshop.

Duurzaamheid.  Sfuso is ontstaan uit de droom om lokale producten te leveren met zo min mogelijk plastic. Onze focus ligt daarom op de herbruikbaarheid van materialen en het selecteren van producenten die creatieve manieren bedenken om duurzame verpakkingen (en producten) te creëren. 

Huidige Situatie

Door de onvoorziene omstandigheden waarin we ons door de coronacrisis bevinden, is onze lancering anders gegaan dan wij ons hadden voorgesteld. Wij zijn onze winkel stapsgewijs aan het opbouwen; ons assortiment groeit met de dag! Door de corona maatregelen geven wij nog (!) geen openingsfeest, is ons assortiment nog (!) niet compleet en hebben wij nog (!) geen fysieke winkel. Maar u kunt onze mooie producten wel al bij u thuis laten bezorgen!

Sustainable Development. "Sustainable development is development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs" - Brundtland Commission

eerlijke producten met een eerlijk productieproces. 

Ons assortiment groeit! Wij bezorgen al uw favoriete producten bij u thuis. Van vers brood en thee, tot verzorging. Voor het grootste gemak en de beste prijs hebben wij abonnementen. Mis je een bepaald soort product, bijvoorbeeld wc-papier? Laat het ons dan weten! Dan zoeken wij een lokale, duurzame producent die dit product kan leveren.  

wij zijn trots om Senza Tea aan te bieden, heerlijke thee gemaakt van de mooiste kwaliteit

Wij vinden het super leuk om producten aan te bieden die wij gebruiken. Wellicht komt Sfuso daar ook wel een beetje op neer. Een plek waar producten samen komen die met dezelfde passie en visie zijn gemaakt. Zoveel mogelijk lokaal, en zoveel mogelijk kwaliteit. En natuurlijk zoveel mogelijk hervulbare producten zoals bijvoorbeeld Loveli, en Rebel Care. 

Loveli Deodorant Fresh Cotton
Loveli Deodorant Fresh Cotton

Loveli Deodorant Fresh Cotton

€8,00

Deze heerlijk frisse Deodorant is hervulbaar. Zonder alcohol en dierlijke ingrediënten. 

Rebel Deodorant Fresh Cotton Men XL
Rebel Deodorant Fresh Cotton Men XL
Rebel Deodorant Fresh Cotton Men XL

Rebel Deodorant Fresh Cotton Men XL

€14,99

Deze heerlijk frisse Deodorant is hervulbaar. Zonder alcohol en dierlijke ingrediënten. 


Lees hier meer over sfuso en producenten waar we mee samenwerken

Your post's title

October 23, 2017admin

Your post's title

October 23, 2017admin

Your post's title

October 23, 2017admin